Home »
Drink Recipes
» Teh Talua Padang
Teh Talua Padang
Hot Recipes - Teh Talua Padang
Talua Tea Ingredients :
1 egg yolk
Enough hot water
Tea powder 3 tablespoons
2 tablespoons granulated sugar
Lemon juice to taste
How to Make :
First enter the egg yolks in a glass
Add granulated sugar
Then shake the shaker eggs , until thick , usually starts to harden as making the strong cake in the mixer
After a minute condensed let
Take a tea strainer , put the strainer into tea powder
Put a filter that already contains tea powder , which contains over 1 cup whipped egg was
Take hot water , and then enter into a tea strainer
After the hot water included , will be formed as soda coke . effervesce
Enter enough water in accordance with the size of the glass
Beware expect a lot of water, because the foam can be overflowing glass
Can be coupled with squeezed lemon water
Add vanilla , condensed milk or honey according to your taste
Serve .
Suggestions in making this drink :
The ability to separate yolk with white , fresh or rancid indicator Talua tea .
Expertise in egg whisk causes a distinctive flavor to each Talua tea makers .
Bahan Teh Talua :
Kuning telur 1 butir
Air panas secukupnya
Teh bubuk 3 sendok makan
Gula pasir 2 sendok makan
Jeruk nipis secukupnya
Cara Membuat :
Pertama-tama masukkan kuning telur kedalam gelas
Tambah gula pasir
Lalu kocok dengan alat pengocok telur, sampai kental, biasanya sudah mulai mengeras seperti membuat kentalnya kue tar di dalam mixer
Setelah kental biarkan dulu sebentar
Ambil saringan teh, masukkan teh bubuk kedalam saringan tersebut
Letakkan saringan yang telah berisi teh bubuk, diatas gelas 1 yangberisi telur yang telah dikocok tadi
Ambil air panas, kemudian masukkan kedalam saringan teh
Setelah air panas dimasukkan, nanti akan terbentuk seperti soda coke. Membuih
Masukkan air secukupnya sesuai dengan ukuran gelas
Hati-hati perkirakan banyak airnya, karna buih bisa meluap keluar gelas
Bisa ditambah dengan jeruk nipis yang diperas airnya
Tambahkan vanila, susu kental atau madu sesuai selera anda
Sajikan.
Saran dalam membuat minuman ini:
Kemampuan memisahkan Kuning telur dengan putihnya, indikator segar atau anyirnya teh talua.
Keahlian dalam mengocok telur menyebab cita rasa yang khas untuk masing-masing pembuat Teh Talua.
23:17